Wat motiveert ons?

Uiteraard zijn wij hier als opleidings- en organisatieadviseurs continu mee bezig. Dit filmpje inspireert mij en ik gebruik het nog regelmatig in gesprekken met corporaties over motivatie.

“Mensen motiveer je door ze autonomie te geven, te laten doen waar ze goed in zijn en zinvolle bijdragen te laten leveren.”

Drie factoren

De 3 factoren die mensen motiveren, volgens Daniel Pink, zijn:

  • Autonomy (autonomie): Vrijheid om eigen keuzes te maken. Hierdoor raken medewerkers meer betrokken en vinden ze meer creatieve oplossingen voor problemen.
  • Mastery (vakmanschap): Doen waar je goed in bent, trots zijn op resultaten, beter worden in je vak.
  • Purpose (bijdragen): Werk doen dat iets bijdraagt aan de maatschappij, het geluk van mensen, enz.

Meer weten? Dit filmpje laat (wetenschappelijk onderbouwd) zien hoe de 3 factoren motivatie bevorderen. Wij zijn benieuwd of dit klopt met wat jou motiveert. Wil je erachter komen wat jou of je team motiveert? In een potentieelscan (MQ) kunnen wij dit met jou onderzoeken zodat jij beter inzicht krijgt in jezelf! Ook op deze test geldt tot 1 juli de korting van 50%.

Robert de Heer

“In mijn werk geniet ik het meest van mensen of organisaties die tot nieuwe inzichten komen bij een lastig vraagstuk, doordat ik simpelweg de juiste vragen stel. Door de juiste vragen te stellen kom ik er niet alleen achter wat de klant wil, maar ook wat de klant echt nodig heeft. Op deze manier lever ik de maximale toegevoegde waarde aan onze klanten. Ik ben trots dat ik samen met mijn collega’s een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van personen of bedrijven. Dit maakt mijn werk bij HabiTask iedere dag weer interessant en uitdagend.”