Vragen? Bel 0182 - 302 444

Het functioneringsgesprek: 1 De Voorbereiding

Een goede voorbereiding is van groot belang. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan of dat er onduidelijkheden zijn. Om je geheugen op te frissen lees je het  laatste verslag door. Dit zal waarschijnlijk het planningsgesprek zijn. Vraag hoeveel tijd er voor het gesprek is uitgetrokken, zo kun je inschatten hoeveel je daadwerkelijk kunt bespreken. Mocht je manager geen gesprek met je inplannen maar wil jij dit wel? Pak de regie en vraag dit bij je manager aan. Geef dan aan wat je wilt bespreken. Het kan je helpen als je alvast een agenda maakt.

Hoe kun je je voorbereiden op het gesprek?

  • Ga na wat je in het laatste gesprek met je manager heb besproken
  • Denk na over je functioneren
  • Denk na over of je doelstellingen zijn behaald en lig je op schema? Maak een lijstje van de punten die je wel en niet hebt behaald.
  • Bereid eventuele lastige punten voor zodat je ze kunt bespreken tijdens het gesprek.

Meestal gaat een functioneringsgesprek over de taken behorende bij jouw functie. Toch is het goed om na te denken of je plezier hebt in je werk. Uiteraard bepaal jezelf of je dit ter sprake wilt brengen tijdens het gesprek. Bedenk dat het voor jouw manager zeker van belang is dat jij goed op je plek zit!

 

 

Welkom > Voorbereiding > Reflectie > Do’s en Don’ts > Gesprek

Ook zij kiezen voor HabiTask