Vragen? Bel 0182 - 302 444

Het Planningsgesprek – 2 Jouw Verwachtingen

Bedenk voorafgaande aan het gesprek waar volgens jou de nadruk op moet liggen tijdens het gesprek. Gaat het om je functioneren binnen de afdeling? Wil je bijvoorbeeld duidelijke afspraken maken voor het behalen van gestelde doelen? Of gaat het om je eigen ontwikkeling voor de langere termijn en wil je bespreken wat jouw manager en het bedrijf hierin kunnen betekenen?

Vaak is het zo dat, als je nog niet zo lang in een functie werkt, het gesprek vooral over jouw afdeling gaat en hoe je hierin functioneert. Het is ook goed om alvast na te denken of je voldoende kennis hebt of op bepaalde gebieden juist nog nieuwe dingen wilt leren.

Het kan ook zijn dat je de kennis al wel hebt maar dat het lastig is om deze in de praktijk in te zetten. Of je komt er achter dat er op het gebied van je persoonlijkheid nog dingen zijn waar je elke keer tegen aan loopt.

Afhankelijk van jouw situatie binnen het bedrijf kun je het planningsgesprek op onderstaande niveaus insteken:

  • Functiegericht. Hierbij gaat het om je ontwikkeling binnen je vak:
  • Kennis – heb je extra kennis nodig en zo ja, op welk vlak?
  • Vaardigheden – zijn er vaardigheden in je vak die je nog beter kunt toepassen?
  • Houding – zijn er bepaalde gedragingen die je beperken?
  • Toekomstgericht – hierbij gaat het om je carrièrepad, korte en lange termijn. Zit je nog op je plek of is het beter voor je om door te groeien naar een andere functie. Wat zijn de mogelijkheden en wat moet je daar nog voor doen/ leren?

Een planningsgesprek is dus meer dan alleen gericht op je huidige functie. Indien je met je manager over je toekomst wilt praten, kun je deze afspraken vastleggen in een POP (persoonlijk ontwikkelplan). Mocht er te weinig tijd zijn, maak dan een extra afspraak waar je hier meer op inzoomt.

Doorloop hier alle stappen ter voorbereiding op jouw planningsgesprek of download de brochure!

Welkom > Voorbereiding >Verwachtingen > Leidinggevende > Gesprek

Brochure ‘Planningsgesprek’

Ook zij kiezen voor HabiTask