Vragen? Bel 0182 - 302 444

Teamontwikkeling

Teamontwikkeling, een veelzijdig instrument!

Bij HabiTask kun je terecht voor zowel individuele coaching als voor teamontwikkeling. We werken met verschillende coaches en adviseurs om samen met jou de vraag scherp te krijgen en vervolgens te kijken wat het beste bij jou past. Wil je hulp bij de volgende stap in jouw loopbaan? Kijk dan of loopbaanadvies wat voor jou is.

Teamontwikkeling is een instrument dat kan worden ingezet in verschillende situaties en om uiteenlopende doelen te bereiken. We lichten er een aantal toe:

Teamontwikkeling, hoe werkt het?

Ons doel is Synergie: 1+1=3 …

Bij de begeleiding van een team streven wij naar synergie: dat de opbrengst van het team als totaal, na afloop van het traject groter is dan de som der delen.

Om dit te bereiken, hebben wij oog en aandacht voor 3 niveaus binnen een corporatie: het individu, het team en de organisatie, waarbij de nadruk ligt op de eerste 2 niveaus. Een team bestaat immers uit een groep individuen en de groep heeft als geheel weer een plek binnen de organisatie.

Vast onderdeel van onze teamtrajecten is de interne communicatie, omdat dit de ‘smeerolie’ is van een team. Ook kijken we met elkaar naar de geldende waarden binnen een team en in hoeverre die gedragen worden door de individuele teamleden. Dit zegt iets over de onderlinge verbinding en het fundament van het team.

Het is essentieel dat ook de leidinggevende van het team, participeert in het ontwikkeltraject. Hij of zij maakt als individu immers ook onderdeel uit van het team en is daarnaast de verbindende schakel tussen team en organisatie.

Het begeleiden van teams in hun ontwikkeling is prachtig werk om te doen! Mensen hebben veel potentieel en als ze eenmaal in beweging komen, levert dat heel veel op. Zowel voor de medewerker zelf als voor de organisatie. Onze teamcoaches doen er alles aan om het juiste klimaat te creëren waarin mensen zich vrij en vertrouwd voelen om te leren en om hun grenzen te verleggen. Op die manier kunnen de gewenste (team)doelen bereikt worden. En als dat eenmaal gelukt is, vieren wij het succes graag even met jullie mee om vervolgens weer afscheid te nemen: onze participatie is niet meer nodig!

Ook zij kiezen voor HabiTask