VvE, hoe zorg je voor goed beheer en advies?

“In mijn rol als manager bij een van de grootste VvE-beheerders van Nederland had ik een afspraak voor een eventuele overname van beheer van een VvE. Twee jonge dames meldde zich en er werd, zoals dit normaalgesproken ook gaat gesproken over de standaard onderwerpen bij overname. Totdat…. het onderwerp over de financiën en over de betrouwbaarheid van de beheerder ging. Een van de dames werd emotioneel… Wat bleek, hun huidige beheerder was er vandoor gegaan met ruim 20.000 euro…

Hoe borgen wij vanuit onze beheerders-rol een zuivere omgang met de gelden van andere mensen, dit binnen de VvE? De beheerder “past op de portemonnee” van anderen. Hoe worden mensen, de beheerder, of iemand uit de VvE zelf die beheert, tegen zichzelf beschermt als er zich een exces voordoet? Hoe maakt een grooteigenaar keuzes aangaande het kiezen van de juiste beheerder en hoe zorgt de beheerder voor goed beheer en goed advies?

VvE-beheer: niet iets om weinig aandacht aan te besteden en er “even bij te doen”. Een vak apart, ook een leuk en mooi vakgebied, dit wel als je weet hoe je er op de goede manier mee om kunt en moet gaan!”

Meer weten over VvE’s. Volg de basiscursus VvE of de tweedaagse cursus VvE verdieping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *