Selectiegesprek: Bewegen tussen controle en overgave

Ongeveer een kwartier na de start van het selectiegesprek zag ik zijn ogen zoeken naar iets van houvast. Dan weer bladerde hij in zijn zorgvuldig gebundelde dossier, dan weer zocht hij mijn ogen of die van mijn collega, soms verschoot hij van kleur. “Wat betekent controle voor jou?”, vroeg ik, terwijl ik voelde hoe dit thema voor mij speelde. Even werd het stil. “Zeg, wat is dit eigenlijk voor een waardeloos gesprek? Jullie beginnen niet met een fatsoenlijke inleiding, er is geen kop, romp of staart te herkennen, ik ken geen bureau dat dit zo aanpakt.” De boosheid klonk door in zijn stem.

Ik vroeg hem wat hem zo boos maakt. Enigszins moedeloos zei hij dat hij zich hier niet op had voorbereid. “Het raakt me dat je het zo goed wilt doen” zei ik. Mijn collega vertelde dat we geen interview maar een gesprek willen, waarin kandidaten zich uitgenodigd voelen om zich te laten zien. Meer vloeiend zoals dat in een gesprek gaat, in plaats van de vaak vaste structuur van een interview. Niet alleen het gepolijste deel, ook de rafelrandjes. Niet om gaten te schieten, maar om uit te vinden of jij en onze klant een goede match zijn. Het komt geregeld voor dat een kandidaat die op een bepaalde functie solliciteert, op een andere functie wordt voorgesteld.

De druk op Laurentius zou nog wel even blijven. De kans dat je jezelf tegenkomt en uitvalt is dan groot. Het helpt enorm als je weet over welke mogelijkheden je beschikt en kunt omgaan met je valkuilen. We kijken of kandidaten risico durven te nemen door zich kwetsbaar op te stellen. Ik complimenteerde hem met zijn moed om risico te nemen door aan te geven dat hij niet was voorbereid op de manier waarop het gesprek verliep.

Aan het einde van het gesprek bedankte hij ons voor de coachende manier waarop we hem een spiegel hebben voorgehouden. Ik had de neiging om hier overheen te stappen door iets te zeggen in de trant van ‘geen moeite’. In plaats daarvan werd ik stil en merkte dat zijn compliment mij ontroerde.
HabiTask heeft voor woningcorporatie Laurentius een nieuw managementteam en staffunctionarissen mogen werven en selecteren, in totaal 9 functies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *