HabiTalk: Bouwstenen voor een succesvolle opleiding

“I don’t know where I am going, but I’m on my way” – Carl Sagan

Deze maand is de maand van de leergangen. We nemen je mee in de leergangen die HabiTask voor corporatieprofessionals ontwikkeld heeft. Wat maakt deze leergangen succesvol? Met de vlogs van de leergang Verhuurmakelaar, Vastgoedregisseur en Sociaal beheer geven we inzicht in ervaringen van deelnemers en de filosofie van HabiTask bij deze leergangen. Een van de aspecten is dat iedere leergang een kerndocent en vaste opleidingsadviseur heeft.

Zelf rond ik nu mijn 2-jarige executive MBA aan TIAS af. Een geweldige reis die me veel gebracht heeft. Veel van de punten die mij hebben geholpen in mijn eigen ontwikkeling komen terug in de opzet van onze leergangen:
Cruciale elementen van een succesvolle leergang:

‘Persoonlijk’: Ik heb voor TIAS gekozen, omdat er veel aandacht is voor je persoonlijke ontwikkeling. Ik kreeg 6 coachingsessies, iets waar ik zelf niet snel voor had gekozen, maar wat me enorm veel inzicht gebracht heeft. Hoe vaak krijg je nou de kans om het inzicht in jezelf te vergroten?

‘Breder kijken’: Ik heb bewust voor een MBA gekozen, omdat hier alle elementen van bedrijfsvoering inzitten, ook de elementen (zoals logistiek) waar ik in mijn huidige praktijk minder mee te maken heb. Maar juist dat heeft mijn horizon verbreed; het leren begrijpen van mensen en bedrijven waarvan je daarvoor geen idee had wat ze deden.

‘Contact met medestudenten’: De samenwerking met medestudenten, die heel andere perspectieven aan mijn eigen beelden toevoegden.

‘Praktijkopdrachten’: De opdrachten die ik voor elk vak moest maken, dwongen me om dieper in de theorie en onze eigen praktijk te duiken. Dit zorgde altijd voor nieuwe inzichten.

‘Gepassioneerde docenten’: De docenten waren niet alleen geweldig op hun vakgebied, maar wilden ook echt met ons de interactie aangaan, en lieten zichzelf weer verrassen door onze inzichten. Zo maakten we samen de colleges, en kwamen we niet alleen halen, maar ook kennis en inzicht brengen.

Ik ben trots op de HabiTask leergangen waarin deze cruciale elementen naar voren komen. Naast uitgebreide informatie over onze nieuwe en bestaande leergangen geven we in deze nieuwsbrief aandacht aan de wendbaarheid van corporaties en het bewustzijn van kwaliteiten binnen teams. Ik wens jullie veel leesplezier!

Robert de Heer – directeur HabiTask

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *