Blog: Bouwstenen voor een succesvolle opleiding

I don’t know where I am going, but I’m on my way. – Carl Sagan

Deze week heb ik mijn laatste colleges van mijn executive MBA aan TIAS in Tilburg. Het is een geweldige reis geweest, waarvan ik aan de voorkant niet had kunnen vermoeden wat die mij zou brengen. Overigens is het ook lastig om terug te denken hoe ik “was” voordat ik aan deze opleiding begon. Ik heb niet alleen wat geleerd, ikzelf ben veranderd. Terugdenkend vraag ik me af hoe het komt dat deze opleiding zoveel impact op mij had. Een aantal elementen waren cruciaal:

  1. Persoonlijk: Ik heb voor TIAS gekozen, omdat er veel aandacht is voor je persoonlijke ontwikkeling. Ik kreeg 6 coachingsessies, iets wat ik zelf niet snel had gekozen, maar wat me enorm veel gebracht heeft. Hoe vaak krijg je nou de kans om het inzicht in jezelf te vergroten?
  2. Breder kijken: Ik heb bewust voor een MBA gekozen, omdat hier alle elementen van bedrijfsvoering inzitten, ook de elementen (zoals logistiek) waar ik in mijn huidige praktijk minder mee te maken heb. Maar juist dat heeft mijn horizon verbreed; het leren begrijpen van mensen en bedrijven waarvan je daarvoor geen idee had wat ze deden.
  3. Contact met medestudenten: De samenwerking met medestudenten, die heel andere perspectieven aan mijn eigen beelden toevoegden.
  4. Praktijkopdrachten: De opdrachten die ik voor elk vak moest maken, dwongen me om dieper in de theorie en onze eigen praktijk te duiken. Dit zorgde altijd voor nieuwe inzichten.
  5. Gepassioneerde docenten: De docenten waren niet alleen geweldig op hun vakgebied, maar wilden ook echt met ons de interactie aangaan, en lieten zichzelf weer verrassen door onze inzichten. Zo maakten we samen de colleges, en kwamen we niet alleen halen, maar ook kennis en inzichten brengen.

De bovenstaande elementen zijn ook bouwstenen voor de leergangen die HabiTask ontwikkelt. De persoonlijke aanpak en het uitdagen om anders tegen hetzelfde vraagstuk aan te kijken, staat in onze leergangen centraal. In de nieuwsbrief van juni 2017 lees je daar van alles over.

Overigens ben ik nog niet helemaal klaar. Ik ben nog druk bezig met mijn eindscriptie over governance bij woningcorporaties. Ook een ontzettend boeiend onderwerp, waarmee ik in de herfst van 2017 klaar ben. Maar uiteindelijk weet ik zeker dat de reis mooier was dan de bestemming (het diploma).

Robert de Heer- directeur HabiTask

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *