Twijfel je nog? Neem een vrijblijvende optie

Wachtlijst
Bouwregelgeving

Omgevingswet en Bbl

8 (52) uit 52 reviews
Open inschrijving Incompany Klassikaal, Hybride, Online

Het bouwbesluit wordt vervangen door de Omgevingswet en het besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Wat houdt deze wet in en wat betekent die voor jou?

Algemeen

Bij bouw of verbouw kom je regelmatig in aanraking met de bouwvoorschriften. Moet er aan eisen voldaan worden en zo ja welke dan? En gaat het dan om eisen voor nieuwbouw of bestaande bouw? Het Bouwbesluit 2012 is misschien wel bekend, maar we krijgen nu te maken met de Omgevingswet en het besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).

Deze cursus Omgevingswet en Besluit bouwwerken leefomgeving helpt je om de regels te lezen en leert je op hoofdlijnen wanneer je aan welke regels moet voldoen.

Met de Omgevingswet verandert ook de vergunningprocedure ingrijpend. Daarom komt er in de cursus Omgevingswet en Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) aan de orde wanneer er vergunningen moeten worden aangevraagd en hoe de procedures zijn.

Aanvraag Collega-korting

Wil je deze opleiding met meerdere collega’s gaan volgen? Vraag dan de collega-korting aan!

Wat levert het je op?
  • Inzicht in de opbouw en achtergronden van de Omgevingswet en het Besluit bouwwerken leefomgeving en aanverwante regelgeving, zodat je beter kunt inschatten met welke regelgeving je op welk moment te maken kunt krijgen en waarom
  • Je weet in de meest voorkomende gevallen wanneer welke regels van toepassing zijn
  • Je weet waar je de benodigde informatie kunt vinden en waar je terecht kunt met lastige vragen en praktijksituaties

Geschikt voor jou?

Deze cursus Omgevingswet en Besluit bouwwerken leefomgeving is bestemd voor alle medewerkers die in hun werk direct of zijdelings met de bouwvoorschriften te maken hebben en hier meer over willen weten.

Programma

In deze cursus Omgevingswet en Besluit bouwwerken leefomgeving gaan we in op de hoofdlijnen van de nieuwe bouwvoorschriften en op een aantal specifieke aandachtspunten in het kader van beheer, verbouw en herbestemming.

  • Hoe zit het stelsel van de bouwregelgeving in elkaar?
  • Waarop is het Besluit bouwwerken leefomgeving van toepassing?
  • Hoe lees ik het Besluit bouwwerken leefomgeving?
  • Wat is het verschil tussen nieuwbouw, verbouw en bestaande bouw?
  • Hoe pas ik het Besluit bouwwerken leefomgeving toe?

Het Besluit bouwwerken leefomgeving bepaalt aan welke eisen bouwwerken en alle verbouw- en onderhoudswerkzaamheden moeten voldoen. Kennis van het Besluit bouwwerken leefomgeving is daarom essentieel voor iedereen die bouwt of anderszins met bouwen en beheren te maken heeft. Vooral de nieuwe regels voor verbouw en het rechtens verkregen niveau krijgen daarom- aan de hand van praktische voorbeelden- nadrukkelijk de aandacht tijdens deze cursus.

Aan het einde van deze cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Data en kosten 2022

Hieronder vind je een overzicht van de data en kosten voor deze opleiding.

Kosten
Deelnamekosten
€ 555,00
Arrangementskosten per dag
€ 80,00
Lesvormen

Lees meer over de verschillende lesvormen die we aanbieden: klassikaal, online, hybride en e-learnings. Mocht je deze cursus in hybride vorm willen volgen. Schrijf dit dan in het opmerkingenveld van je inschrijving.

Opleidingsdata

Staat de datum van jouw keuze hier niet bij? Schrijf je in op de wachtlijst en we nemen contact met je op zodra er een nieuwe datum bekend is.

Deze opleiding staat nog niet in de planning.
Wachtlijst
Wist je dat?

Wij zijn CRKBO gecertificeerd en daarom zijn onze opleidingen vrij van BTW. Bovengenoemde kosten zijn inclusief materiaal, arrangementskosten en certificaat van deelname.

Bekijk data en kosten 2023

De planning van deze opleiding voor 2023 is inmiddels bekend. Bekijk hier de kosten, nieuwe data en schrijf je alvast in!

Inschrijven 2023

Wanneer je op de onderstaande button klikt kom je op het opleidingsportaal van Helix Academy. Hier vind je een overzicht van de data en kosten voor deze opleiding en kun je je inschrijven.

 

HabiTask wordt Helix Academy

HabiTask gaat vanaf 2023 verder onder de naam Helix Academy. De cursusbedragen worden dan niet langer vrij van BTW gefactureerd, maar mét 21% BTW.

Wil je jouw opleiding vrij van BTW volgen? Bekijk dan of het mogelijk is om de door jou gekozen opleiding nog in het najaar van 2022 te volgen.

Beoordelingen

HabiTask staat voor kwaliteit. Daarom evalueren we al onze opleidingen. Lees hier een aantal evaluaties terug.

Rob Michielsen
8
Leuke cursus erg leerzaam!!
Chiel
Heko B.V.
9
Alles was goed en duidelijk. veel informatie als hand-out meegekregen wat fijn is. lunch zou minder uitgebreid mogen.
jan van eijk
8
Duidelijk, informatief en een bevlogen leraar die de stof op een goede, snelle en intressante manier brengt.
Peter Touw
Woonbron
9
Mijn ervaring was goed, corona maatregelen in het gebouw waren goed geregeld. De les was niet saai, tijd vloog voorbij. Super!
JP v Meggelen
Woonbron
9
Uitstekend les gehad. Kennis van de leerkracht was helemaal volgens wens. Uitstekend.
Sabine
8
Zeer positief.
Bhima Geuting
Aethon
9
Erg interessante dag, meer geleerd dan ik vooraf verwachte. Hier ligt denk ik ook de kans voor deze masterclass om meer mensen vooraf geïnteresseerd te krijgen voor dit onderwerp
Dyon Noordman
9
Leuke enthousiaste docent, goede info, behapbare cursus
Laurine Zwart
9
Ik vond het een hele interessante cursus. Fijn, snel tempo. Ruimte voor vragen en leuke voorbeelden die je ook vaak in de praktijk tegen komt

Advies nodig?

Wil je advies of deze opleiding bij je past? Bel naar 0182 – 302 444 of vul het formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.