Twijfel je nog? Neem een vrijblijvende optie

Wachtlijst
Energie en duurzaamheid

Succesvol verduurzamen van vastgoed

7.6 (65) uit 65 reviews
Open inschrijving Incompany Klassikaal

Hoe zorg jij ervoor dat je een bijdrage kunt leveren aan de omvangrijke verduurzamingsopgave van het vastgoed?

Algemeen

We zitten midden in de energietransitie. Woningen moeten circulair gebouwd worden, aardgasvrij zijn en energieneutraal gemaakt worden. Termen als BENG, CO2-neutraal, Nul op de meter, gasloos, biobased, EPV, MPG en klimaatneutraal vliegen je om de oren. Maar wat betekent het en wat moet je er precies mee? Deze workshop geeft een overzicht over de energietransitie en verduurzamen van de woningbouw. Wat komt er kijken bij het energieneutraal bouwen of renoveren van woningen? Hoe staat jouw organisatie ervoor en welke stappen moet je nog zetten? Onder begeleiding van experts in het vakgebied krijg je concrete handvatten voor het vormgeven van je eigen rol in de energietransitie. Aan het einde van de dag ben je op de hoogte van de hoe je hoe je vanuit je eigen rol kan bijdragen aan het verduurzamen van de woningvoorraad.

 

Deze opleiding wordt gegeven vanuit samenwerking tussen HabiTask, Helix Academy en de Vastgoed Academy van BOB / KOB Opleidingen

Wat levert het je op?
  • Kennis van de laatste ontwikkelingen binnen de energietransitie in de woningbouw.
  • Inspiratie over de technische mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming van woningen.
  • Praktische handvatten voor het realiseren van draagvlak en het informeren van bewoners over de verduurzaming.
  • Een inspirerende rondleiding en cursusdag in Nederlands grootste duurzaamheidsshowroom in Rotterdam

Geschikt voor jou?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die een overzicht wil hebben en concrete stappen wil maken met energieneutraal bouwen en renoveren, zoals professionals van woningcorporaties, gemeenten en organisaties aan de aanbodzijde zoals bouwbedrijven, installatiebedrijven en toeleveranciers.

Programma

Deze opleiding is modulair opgebouwd. De onderwerpen die hierbij aan bod komen vind je hieronder terug

Module Introductie verduurzaming bestaande woningbouw

Deze dag geeft een actueel overzicht over alle aspecten van duurzaam bouwen en renoveren van woningen.
De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Energietransitie in de woningbouw
  • Techniek van verduurzaming
  • Het perspectief van de bewoner/gebruiker

De nadruk ligt op de renovatie van huurwoningen, maar ook de mogelijkheden voor woningeigenaren en nieuwbouw worden besproken.

Daarnaast is er aandacht voor techniek en de praktijkervaringen bij het verduurzamen van woningen. Als deelnemer leer je welke verduurzamingstechnieken er zijn, zoals isoleren, duurzaam ventileren, verwarmen en opwekken en welke technieken wel en niet goed met elkaar samengaan. We bekijken hoe woningen ineens of in slimme stappen energieneutraal gemaakt kunnen worden. Het renoveren en verduurzamen van een woning is voor de bewoner een verandering van formaat. Daarom gaan we ook in op hoe je bewoners meeneemt in de planvorming en uitvoering van duurzame renovaties en nieuwbouwprojecten. Daarmee leer je een aantal praktische handvatten voor het realiseren van draagvlak en het informeren van bewoners over de verduurzaming.

Deze workshop is ontwikkeld door Maurice Coen (organisatie- en veranderkundige en onderzoeker), Doris de Bruijn en Sean Vos (renovatieconsultants bij SlimRenoveren) in samenwerking met BOB-KOB. In de les wordt de theorie aan de hand van het studiemateriaal en presentaties besproken en toegelicht. Er is veel ruimte voor het behandelen van praktijksituaties.

Module Praktijkdag – Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (IC DUBO)

Op deze cursusdag verzamelen we in Rotterdam en zijn we de hele dag op een praktische manier bezig met alle nieuwe technieken en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Je ziet alle technieken en materialen van dichtbij! Naast een rondleiding door de locatie bespreken we op deze dag de valkuilen en oplossingen. Dit wordt een inspirerende dag waar je concrete handvatten krijgt en daar direct mee aan de slag kunt.

Aan het einde van deze cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Data en kosten

Bekijk hier de kosten, nieuwe data en schrijf je alvast in!

Inschrijven

Wanneer je op de onderstaande button klikt kom je op het opleidingsportaal van Helix Academy. Hier vind je een overzicht van de data en kosten voor deze opleiding en kun je je inschrijven.

 

HabiTask wordt Helix Academy

HabiTask gaat vanaf 2023 verder onder de naam Helix Academy. De cursusbedragen worden dan niet langer vrij van BTW gefactureerd, maar mét 21% BTW.

Wil je jouw opleiding vrij van BTW volgen? Bekijk dan of het mogelijk is om de door jou gekozen opleiding nog in het najaar van 2022 te volgen.

Beoordelingen

HabiTask staat voor kwaliteit. Daarom evalueren we al onze opleidingen. Lees hier een aantal evaluaties terug.

Mitchell
8
Yuri is een erg enthousiaste trainer met veel kennis over het verduurzamen van vastgoed. Door een flexibele opzet wordt het niveau van de training aangepast op het niveau van de cursist. Een aanrader voor iedereen waarvoor het onderwerp verduurzamen van vastgoed nog erg nieuw en onbekend is.
Jorg Koks
8
Juiste informatie voor de ontwikkelfase waar we inzitten
S Hermans
7
Goed
Bhima Geuting
-
7
Veel nuttige achtergrond informatie. Helaas kunnen we nog niet alles direct toepassen, dat is echter ook wel afhankelijk van de functie waarin mensen werkzaam zijn
Anonymous
7
Interessant. En boeiende cursus

Advies nodig?

Wil je advies of deze opleiding bij je past? Bel naar 0182 – 302 444 of vul het formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.