Frank Roozekrans

8 (48) uit 48 reviews

Al 14 jaar ben ik werkzaam bij Stadgenoot in Amsterdam, nu als senior beleidsmedewerker, daarvoor 12 jaar als manager Strategie. Daarvóór heb ik gewerkt bij de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties, de Dienst Wonen gemeente Amsterdam, de Leidse Federatie en de dienst Woonruimteverdeling gemeente Haarlem; allemaal volkshuisvesting. Met liefde. Nog steeds. Gaat niet meer weg.

Mijn kennis is breed en ook wel diep. Voorop in mijn werk staan betaalbaarheid en huurbeleid, dus ook huurtoeslag en verhuurdersheffing. De stap naar corporatie financiën is dan niet ver weg. Maar vanuit mijn functie ben ik ook goed bekend met zaken als projectbesluiten (nieuwbouw en renovatie), verhuur en woonruimteverdeling, duurzaamheid en kwaliteit. Dit niet alleen bij Stadgenoot maar ook in de rest van Amsterdam. Ook ben ik goed op de hoogte van landelijke trends en ontwikkelingen (Aedes en Vernieuwde Stad, ministerie en politiek).

Van huis uit ben ik opgeleid als historicus. Dus heeft ook de geschiedenis van de volkshuisvesting mijn warme belangstelling. Misschien ook wel een beetje vanwege die opleiding dat ik graag over deze onderwerpen vertel. Dit alles vanuit een simpele maar diepgewortelde overtuiging; het is voor mensen zo ontzettend belangrijk; een fatsoenlijke woning voor een schappelijke prijs.