Leergang Technisch Gebouwbeheerder
Ben jij als technisch gebouwbeheerder verantwoordelijk voor de continuïteit en veiligheid van de gebouwen en installaties binnen jouw organisatie?
Ben jij als technisch gebouwbeheerder verantwoordelijk voor de continuïteit en veiligheid van de gebouwen en installaties binnen jouw organisatie?
Als technisch gebouwbeheerder ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van jouw gebouw(en). Binnen veel organisaties wordt voor zowel reparatie als planmatig onderhoud gebruik gemaakt van externe leveranciers. Door het volgen van deze leergang maak je kennis met alle veelvoorkomende aspecten van technisch gebouwbeheer. Vanuit deze brede basiskennis kun je een waardevolle bijdrage leveren aan het onderhoudsbeleid. Je weet welke zaken je zelf kunt oppakken als gebouwbeheerder, maar je herkent ook wanneer je een externe specialist moet inzetten.
Deze leergang is bedoeld voor technisch gebouwbeheerders en projectleiders werkzaam bij gemeenten, zorginstellingen, onderwijsinstellingen en vastgoedbeheerders. Deze opleiding is ook zeer geschikt voor facilitair medewerkers, die in hun werkzaamheden meer kennis willen vergaren over de technische kant van een gebouw.
Wil je deze opleiding met meerdere collega’s gaan volgen? Vraag dan de collega-korting aan!
Met onze leerlijnen (Verhuur, Vastgoed en Sociaal beheer) hebben we een functiegericht en actueel aanbod van leergangen op verschillende niveaus. Deze ontwikkelen we altijd met ons uitgebreide netwerk van mensen met ervaring uit de praktijk. Wij hebben hierdoor altijd de opleiding die bij jou past. We spelen hierbij optimaal in op de praktijk en zorgen ervoor dat jij straks met een diploma op zak direct aan de slag kunt. Wil je gericht advies op welk niveau je het best kunt instromen, neem dan contact met ons op.
We zijn als HabiTask trots op onze docenten. Zij ondergaan een uitgebreide selectieprocedure waarin zij onder andere een proeftraining verzorgen. Op deze manier garanderen wij de kwaliteit. De docenten zijn vanaf het eerste idee betrokken bij de ontwikkeling van ons aanbod. Onze docenten zijn specialist op hun vakgebied en kennen de sector. Naast docent zijn ze vaak actief in het werkveld waardoor ze zelf met alle actuele problematiek te maken krijgen. Deze ervaring krijg je tijdens de opleiding mee en kun je direct meenemen de praktijk in.
Wij geloven in de kracht van het gezamenlijk leren. In deze leergang volg je daarom het hele programma met dezelfde groep mensen. Vanaf het eerste moment creëren we een veilige leeromgeving waarin je de ruimte krijgt om te luisteren en te delen. Hiervoor maken we gebruik van onder andere intervisie, waarbij iedereen zijn eigen casussen kan inbrengen en jij samen met je medecursisten kan leren.
Om je optimaal voor te bereiden op de praktijk besteden we in deze leergang uitgebreid aandacht aan de ontwikkeling van de vaardigheden die je nodig hebt om je functie straks goed te kunnen uitvoeren. Naast alle kennis die je opdoet, werken we aan je persoonlijke ontwikkeling. In je intake kijken we al naar wat je persoonlijke leerdoelen zijn. Je kunt daarom bij vragen altijd contact opnemen met jouw opleidingsadviseur, je docenten of je coach.
Tijdens deze leergang krijgt je een persoonlijke inlog in onze online leeromgeving, de HabiCampus. Hiermee kun je buiten de cursusdagen om ook communiceren met je medecursisten en docenten. Ook helpt het je om je leerdoelen te bereiken. Je vindt op deze centrale plek al het voorbereidende werk en naslagwerk van de cursusdagen en kunt hier bijvoorbeeld ook je huiswerkopdrachten inleveren.
Deze opleiding is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je ervoor kunt kiezen één of meerdere modules over te slaan wanneer je al eerder een cursus op dit vlak hebt gevolgd. De onderwerpen die tijdens de leergang aan bod komen vind je hieronder terug.
Rol van vastgoedbeheer vanuit organisatiedoeleinden, vastgoedmanagement, assetmanagement en onderhoudsbeleid
Deze leergang wordt afgerond met een digitaal examen, dat toetst op kennis van de verschillende modules. Dit examen wordt alleen afgenomen voor de gehele leergang. Het diploma wordt niet afgegeven voor losse modules. Bij het volgen van een of enkele modules of wanneer niet aan het examen wordt deelgenomen, ontvang je een certificaat van deelname.
Het examen bestaat ui twee delen:
Deel 1: Praktijkgerichte opdracht Bbl (Besluit bouwwerken leefomgeving) en (brand-)veiligheid. De opdracht bestaat uit een aantal casussen, waarbij je de regelgeving van het Bbl moet toepassen. Je maakt de opdracht individueel op een zelf uitgekozen tijdstip thuis en levert deze uiterlijk op de dag van de theoretische toets in.
Deel 2: Theoretische toets overige modules.
De overige modules worden digitaal / schriftelijk getoetst. De toets bestaat uit open- en meerkeuzevragen. Hierbij mag geen naslagwerk worden gebruikt.
Deze leergang sluit je af met het diploma Technisch Gebouwbeheerder als je het examen met een voldoende hebt afgerond. HabiTask hanteert ook een aanwezigheids- en inspanningsplicht. Dit betekent dat we er vanuit gaan dat je iedere module aanwezig bent en een actieve bijdrage levert tijdens de cursusdagen.
Aan het einde van deze leergang ontvang je een diploma
Hieronder vind je een overzicht van de data en kosten voor deze opleiding.
Staat de datum van jouw keuze hier niet bij? Schrijf je in op de wachtlijst en we nemen contact met je op zodra er een nieuwe datum bekend is.
Wij zijn CRKBO gecertificeerd en daarom zijn onze opleidingen vrij van BTW. Bovengenoemde kosten zijn inclusief materiaal, arrangementskosten, digitale leeromgeving en diploma.
HabiTask staat voor kwaliteit. Daarom evalueren we al onze opleidingen. Lees hier een aantal evaluaties terug.