"I love it when a plan comes together"

In september gingen al onze leergangen vastgoedonderhoud van start: Vastgoedregisseur, projectleider RGS en planontwikkelaar en kwaliteitstoetser. HabiTask heeft hier anderhalf jaar aan gewerkt om deze leergangen neer te zetten en het is dan ook fantastisch om de volle groepen, de scherpe interactie (bv. tussen corporaties en vastgoedonderhoudsbedrijven) en de enorme leergierigheid van de deelnemers mee te maken.

In de leergang vastgoedregisseur nam Margriet Drijver de deelnemers mee in wat het vraagt van bestuur en management om een verandering naar vastgoedregie en resultaatgericht samenwerken te realiseren. Doordat de docenten uit de praktijk komen en zelf deze verandering begeleiden, weten ze precies wat er speelt. Zoals Olaf Piekhaar, hoofddocent van de leergang vastgoedregisseur en leergang projectleider RGS en planontwikkelaar zei: “Wat we gisteren ontwikkeld hebben, krijg je vandaag aangereikt in deze leergang.”

We delen graag nog een aantal van de anekdotes en tips van Margriet:

  • Onderhoudsbedrijven kijken over het algemeen wel uit om eerlijke feedback te geven aan vastgoedbezitters. En als je als vastgoedonderhoud de ene corporatie kunt vertrouwen, kom je bij de volgende waar dat niet kan. Dan wordt je net een kind van gescheiden ouders, die onderling niet afstemmen. Heel verwarrend.
  • Als je iemand te weinig eten geeft, gaat ie brood jatten. Dus als je selecteert op laagste prijs, stimuleer je oneerlijk gedrag.
  • Je hoort vaak dat RGS duurder is. In de eerste jaren is het inderdaad vaak dat je kosten naar voren haalt, omdat de total cost of ownership lager uitvalt.
  • Stop met pilots. Er zijn genoeg pilots gedaan waar je veel van kunt leren. Nu is het tijd voor een integrale en sterke keuze.
  • Als je regisseert, moet je goed weten wat je wilt, anders is het laissez faire (laat maar waaien). En je moet heldere doelen kunnen stellen wat je wilt bereiken.
  • Voer regelmatig een gesprek met partners, zonder dat er een transactie/opdracht om de hoek komt. Zo leer je in een open sfeer van elkaar.

Wij kijken natuurlijk enorm uit naar de komende modules en leren zelf enorm veel van de kennis van onze topdocenten. Ook meedoen?

Meer weten?

Klik hier voor meer informatie over al onze leergangen vastgoedonderhoud

Advies nodig?

Wil je weten of deze leergang bij jou past? Bel naar 0182 – 302 444 of vul het formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.