Volg de opfriscursus EPA-W voor 1 januari 2019 voor behoud diploma

Sinds 1 januari 2017* is het EPA-W diploma voortaan 12 maanden geldig. Binnen die 12 maanden kan de geldigheid van het diploma worden verlengd door het volgen van een geaccrediteerde opfriscursus. Hiermee behoud de adviseur zijn of haar bewijs van vakbekwaamheid. De opfriscursus wordt afgesloten met een korte toets. Met het volgen van geaccrediteerde opfriscursussen, voldoet de adviseur aan de COEC-Richtlijn van de Centrale Opleidings- en Examencommissie (COEC) en de uitbreiding van BRL9500-01, Energieprestatieadvisering.

Uitbreiding BRL

De uitbreiding van de BRL komt door de verplichte Regeling EPA-W. De Regeling EPA-W speelt onder meer in op:

  • De steeds hogere verwachtingen die aan de EPA-W-adviseur/-opnemer worden gesteld
  • In de praktijk gemaakte fouten
  • Veranderingen in de regelgeving en innovatieve oplossingen
  • Het stijgende marktbelang van het Energie-indexinstrument.

De regeling EPA-W geldt voor dit jaar. Na 2018 is de invulling van de regeling mede afhankelijk van de nieuwe bepalingsmethode NTA 8800 (nog in ontwikkeling).

Borgen vakbekwaamheid

Naast het behalen van het diploma, draagt het volgen van een opfriscursus extra bij aan het borgen van vakbekwaamheid. Het gaat hier met name om de kwaliteit van de bepaling die wordt gegeven aan de energieprestatie van het gebouw. Met een opfriscursus blijft de theoretische en praktische vakkennis van de adviseur aantoonbaar actueel.

Registratie QBISnl

QBISnl is het openbare kwaliteitsregister van de bouw- en installatietechniek. Volgt u geen bijscholing binnen de gestelde termijn, dan vervalt de registratie van de adviseur op QBISnl en daarmee zijn of haar vakbekwaamheid. Volgens de COEC is de adviseur dan niet meer aantoonbaar vakbekwaam om zijn werkzaamheden uit te voeren.
Gevolgde bijscholing wordt geregistreerd op QBISnl via uw persoonsgebonden QBIS-ID. Heeft u nog geen QBIS-ID? Vraag deze dan zelf aan via de QBISnl contactpagina.

Opfrisaanbod

Bekijk nu de actuele cursusdata voor deze opfriscursus EPA-W

*Adviseurs die vóór 1 januari 2017 geslaagd zijn dienen vóór 1 januari 2019 een geaccrediteerde opfriscursus te volgen voor het behoud van hun vakbekwaamheid.