Hoera, we zijn DiSC trainers!

Hoera! Sophia en Robert hebben hun DiSC certificaat gehaald en mogen nu als gecertificeerd trainer profielen gaan afnemen. Dat betekent dat ze via DiSC de diversiteit binnen teams in kaart kunnen gaan brengen. Dat is leuk, maar waarvoor zou je dit kunnen inzetten?

DiSC bij werving

Sophia en Robert zijn vooral bezig met werving en selectie. Het mooie van teams is, dat niet iedereen alles hoeft te kunnen, maar dat je complementair op elkaar kunt zijn. De één kan procedures goed in kaart brengen, de ander is lekker actiegericht. Er zijn teamleden die erg op de taak gericht zijn en teamleden die juist op de mensen gericht zijn. Dit brengt DiSC in kaart. Wil je dus een nieuwe collega gaan werven? Laat ons je helpen om je team in kaart te brengen. We kijken welke gedragsvoorkeuren een mooie aanvulling kunnen zijn op je team.

“Robert en Sophia hebben zelf ook onderzocht waar hun gedragsvoorkeuren zich bevinden op de DiSC-assen. Je ziet dat zij elkaar aanvullen: de voorkeuren van Robert vind je bij de groene stip, die van Sophia bij de blauwe (zie afbeelding).”

DiSC bij teamontwikkeling

Ook bij teamontwikkeling kan het helpen om te weten vanuit welk perspectief je naar taken, mensen, actie en bedachtzaamheid kijkt. Ook in onze teamtrainingen en teamcoaching kunnen we DiSC inzetten. We kijken dan naar de samenstelling van je team en welke effecten dat op de communicatie heeft. Bovendien kunnen we concrete tips geven over hoe je beter met elkaar zou kunnen samenwerken.

Waarom DiSC, en niet een andere methode?

We zijn op zoek gegaan naar een wetenschappelijk goed onderzochte en gevalideerde methode. Daarin steekt DiSC met vlag en wimpel boven de rest uit. Je wilt tenslotte wel zeker weten dat wat je denkt te meten ook daadwerkelijk gemeten wordt.  DiSC is daarnaast ook eenvoudig, het kent 2 assen (actie-bedachtzaam, taak-mens), wat 4 profielen oplevert. Makkelijk te hanteren en te onthouden dus.

Wil je weten wat DiSC voor jouw team kan betekenen? Bel Sophia om eens vrijblijvend van gedachten te wisselen!

Hulp nodig bij de werving?

Ik sta graag voor je klaar als wervingspartner! Bel me via 06 82 705 704 of vul vrijblijvend het aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier