Functionele en prestatie-eisen in beeld

Afgelopen februari heeft woningcorporatie Accolade HabiTask gevraagd om hen te helpen bij het organiseren van een online samenkomst met haar onderhoudspartners. Onderwerp van deze online sessie: functionele- en prestatie-eisen (FPE’s).

“Een sessie zoals hierboven met post-its, maar dan net even anders!”

Accolade en haar onderhoudspartners hebben zich de afgelopen tijd verdiept in Resultaat Gericht Samenwerken (RGS). Een onderdeel van deze manier van samenwerken is dat je gezamenlijk werkt aan de afspraken die je wilt opstellen, in plaats van deze voor te schrijven aan de onderhoudspartners. Hiermee kom je tot werkbare oplossingen met een hogere kwaliteit van onderhoud tot gevolg.

Een efficiënte online bijeenkomst

Het afgelopen jaar organiseerde HabiTask veel online sessies. Onze medewerkers volgden daarvoor een training om dit soort sessies te kunnen begeleiden. Een efficiënte online bijeenkomst met bijna dertig personen is een behoorlijke uitdaging. Maar gelukkig zijn er tal van programma’s en tools die je kunt inzetten.

Online whiteboard

Onze eerste keuze? Een online whiteboard waarin iedereen zijn/haar bijdrage kan leveren. In deze sessie verdeelden we de groep in break-outrooms, waarna zij aan de slag gingen met een casus en hun antwoorden verwerkten in een groot canvas.

Een voedingsbodem voor implementatie

Na de break-outrooms deelden de groepjes de input die zij hadden verzameld. De inzichten uit deze sessie zijn uiteindelijk de voedingsbodem voor de volgende stappen in de implementatie van functionele- en prestatie-eisen. HabiTask geeft alle deelnemers van Accolade en de onderhoudspartijen een groot compliment voor de open en eerlijke houding die zij hebben laten zien tijdens deze sessie en wenst hen in de toekomst veel succes!

De leerlijn Vastgoedonderhoud

Het opstellen en implementeren van functionele- en prestatie-eisen is een uitdagende klus. HabiTask gelooft in de methode van Resultaat Gericht Samenwerken. Dit onderwerp heeft dan ook een nadrukkelijke plek gekregen in de leerlijn vastgoedonderhoud. Onze topdocent Patrick Zeilemaker vertelt je precies wat je moet weten om de volgende stap te maken richting een betere samenwerking op dit vlak.

Wil je meer weten?

Ook benieuwd hoe wij jou kunnen begeleiden bij de opzet en het faciliteren van een online sessie? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Mocht je meer willen weten over dit thema binnen ons opleidingsaanbod. Kijk dan  bij de leerlijn vastgoedonderhoud en kom er achter welke opleiding het beste bij jou past!

Advies nodig?

Wil je een vrijblijvend advies hoe we jouw organisatie op dit onderwerp verder kunnen helpen? Bel naar 0182 – 302 444 of vul het contactformulier in.

Incompany aanvraag