Onze werkwijze in beeld!

Kandidaten én werkgevers geven regelmatig aan dat ze onze persoonlijke werkwijze erg waarderen. De kandidaten staan centraal en dat resulteert erin dat iedereen zich gezien en gehoord voelt, ook als je niet geselecteerd wordt. Graag geven we een inkijkje bij onze wervingstrajecten, dus beschreven we onze procedure begeleid met vrolijke tekeningen.

 

✔ We beginnen met veel vragen stellen en luisteren. Zo zorgen we – gecombineerd met onze kennis van de branche – voor inzicht in de wensen en behoeften van de organisatie.
✔ Op basis van alle informatie stellen we een wervingsprofiel op waar bijvoorbeeld selectiecriteria in staan. Ook schrijven we een aansprekende vacaturetekst, aansluitend op de doelgroep.
✔ We maken een procedureplanning, zodat je overzicht hebt over wie wat wanneer doet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan in de vaak nogal drukke agenda’s.

Als we een duidelijk beeld hebben van naar wie we op zoek zijn, begint de werving.
✔ Headhunten: We werven actief, om de ideale kandidaat op te sporen en te verleiden om te solliciteren. Ook als ze zelf nog niet wisten dat ze eigenlijk op zoek waren.
✔ Adverteren: We plaatsen de vacatures ook op vacaturesites en andere mediakanalen, om op die manier de werkzoekenden optimaal aan te spreken.
✔ Dit doen wij allemaal op basis van onze kennis van de arbeidsmarkt en de branche van woningcorporaties in het bijzonder. Wij kunnen je hierin goed adviseren!

We hebben een mooi aantal sollicitanten, dus het selecteren kan beginnen. De beste kandidaten nodigen we uit voor een gesprek.

Het gesprek voeren we altijd met twee medewerkers. De ambities, persoonlijkheid en competenties van de kandidaat komen aan bod en de selectiecriteria worden getoetst.

Aanvullend kunnen we assessments afnemen. Op die manier kunnen specifieke competenties of persoonlijkheidskenmerken verder worden uitgediept.

Op basis van de gesprekken en assessments maken wij een kandidaatprofiel, die wij presenteren aan de opdrachtgever. Op die manier kan de opdrachtgever goed kiezen met wie zij in gesprek willen gaan.

Het is tijd om de procedure af te ronden en het contract te gaan tekenen.

✔ Bij de gesprekken tussen opdrachtgever en kandidaat kunnen wij observeren en begeleiden. Zo waarborgen we de kwaliteit en continuïteit.

✔ Dan gaat de nieuwe werknemer aan de slag! Als er ondersteuning nodig is in de vorm van teamcoaching, kunnen we dit ook aanbieden om de nieuwe medewerker een optimale start te geven.

✔ Aan het einde van de procedure, evalueren we het traject. Zo blijven we onze procedure verbeteren en horen we waarom de organisatie blij met ons is.

 

Kunnen we jou ook blij maken met onze werkwijze? Klik dan hier en we komen graag met je in contact!

Wie hebben we al verrast met onze werkwijze?

Klantreferentie
"Jullie mogen best wat meer benadrukken hoe zorgvuldig jullie met de kandidaten omgaan."
Michelle Heijnen - Bestuurssecretaris
Lees volledige referentie
Klantreferentie
“De communicatie met HabiTask was super, korte lijnen en het was prettig dat ik regelmatig updates kreeg over de voortgang van de procedure."
Johan Oosterhoff - Bestuurder
Lees volledige referentie