Referentie Haag Wonen – opleidingstraject Verhuurconsulenten

In de afgelopen jaren volgende de veranderingen in het vak van verhuur elkaar snel op. Hier kregen ook de verhuurconsulenten van Haag Wonen mee te maken. Naast inhoudelijke wijzigingen in het vakgebied, kregen ze ook te maken met reorganisaties en hogere eisen aan vastlegging en verantwoording (van bv. inkomensgegevens). In juni 2016 wilde het management van Haag Wonen deze verhuurconsulenten een traject bieden om de samenhang van de wijzigingen te begrijpen. Daarnaast wilde Haag Wonen weer meer ruimte geven aan de verhuurconsulenten om hun eigen afwegingen te maken en input te geven voor het beleid.

Haag Wonen vond het belangrijk dat de verhuurconsulenten zelf regie gaan nemen op hun ontwikkeling, dus dat het echt hun traject zou zijn. HabiTask zette dit traject samen met de manager wonen en wijken, de wijkteamleiders en de teamleider onderhoud op. Hierin stonden inspiratie, actualiteiten en persoonlijke ontwikkeling centraal. Het traject werd december 2016 afgesloten met een kennistoets, praktijkassessment en loopbaangesprek. De verhuurconsulenten kregen op deze manier zoveel mogelijk inzicht in waar ze staan en hoe ze zich verder zouden kunnen ontwikkelen.

Lees hier de volledige evaluatie. Heb je ook vraagstuk binnen je organisatie waarover je graag van gedrachten wil wisselen met onze opleidingsadviseurs? Neem contact op via 0182-302444 of info@habitask.nl.