Schrijftraining vernieuwd

Samen met onze trainer, Leontine Tacoma, hebben we onze schrijftrainingen vernieuwd. Waarom? Omdat schrijven steeds verandert! En omdat de trainer het verschil maakt, drie vragen aan Leontine.

Waarom zou ik überhaupt een schrijftraining volgen?

  1. Corporatiemedewerker zijn steeds meer gaan schrijven. Het wordt meer onderdeel van het dagelijkse werk. De tijd dat je aan het einde van de dag wat krabbels op het bureau van secretaresse kon gooien, zodat die het uittypt, is echt voorbij.
  2. Eén dag training bespaart je weken van je leven.
  3. Er komen onvermoede talenten naar boven. Deze neveneffecten zie ik bijna altijd in de training. Het gevoel goed te kunnen schrijven, geeft mensen bijvoorbeeld veel zelfvertrouwen. Je verwacht het niet, toch is het zo.

Waarom HabiTask?
Ik vind het fijn dat HabiTask een bedrijf is wat vanuit een eigen visie werkt. En dat ik als trainer ruimte krijg om vanuit mijn eigen visie te trainen.

Wat is dan je visie?
In mijn trainingen gebruik ik het piramidemodel: We leren op school dat een tekst uit een inleiding, een kern en een conclusie bestaat. Dat geldt voor wetenschappelijke teksten maar niet meer voor zakelijke teksten. Daar waarderen we een piramidestructuur: eerst de conclusie en daarna zo nodig een toelichting. Communicatie verandert, dus moet de schrijver ook veranderen. En als zelfs ambtenaren en rechters op B1-niveau gaan schrijven, dan corporatiemedewerkers zeker!
En ik wil dinotaal uitbannen: de taal die mannen van 60-plus gebruiken, maar verder helemaal niemand. Voorbeelden: aangaande, voorts, met betrekking tot uw schrijven.

 

Nieuw aanbod (met gratis handig boekje!)

Het pronkstuk is een prachtige leergang, speciaal voor corporatiemedewerkers: Leergang professioneel schrijven voor de allround consulent. Start: 14 januari 2019.

Deze leergang bestaat uit de volgende modules, die ook los te volgen zijn:
1. Zakelijk schrijven (14 januari 2019)
2. Memo’s en beleidsnotities schrijven (11 februari 2019)
3. Wervende advertenties schrijven (11 maart 2019)
4. Spelling en grammatica (8 april 2019)

En daarnaast zijn er nog de volgende trainingen:
• B1 schrijven – begrijpelijk schrijven (5 februari 2019)
• Klantgericht schrijven (21 maart 2019)

Schrijf je in voor 31 december 2018 en je krijgt het boekje ‘Dat klopt’ van Leontine Tacoma cadeau.
Je kunt het boekje natuurlijk ook los bestellen:

https://www.boekenbestellen.nl/boek/dat-klopt/9789082888201