Sneakpeek e-learning Huurrecht

Eerder kondigen wij onze nieuwe e-learning Huurrecht aan. Samen met topdocent Anky Kloosterman en onze partner CANDO learning hebben wij deze inmiddels gelanceerd. Bekijk hieronder de eerste modules of schrijf je direct in.
E-learning Huurrecht module 1: het sluiten van een huurovereenkomst

In de eerste module starten we direct met het afsluiten van een huurovereenkomst tussen huurder en verhuurder, het belangrijkste juridische onderwerp bij het verhuren van sociale huurwoningen. Je leert hierbij onder andere:

  • Wie er aanspraak maken op een sociale huurwoning
  • Hoe je om moet gaan met de persoonsgegevens van de huurder
  • Wat het verschil is tussen een huurovereenkomst, algemene voorwaarden en bijlagen
  • Hoe de huurprijs is opgebouwd
  • Waarom een opname van een woning zo belangrijk is

Wie komt er in aanmerking voor een huurwoning?

Aan de start van deze module maak je kennis met een aantal potentiële huurders. Iedere huurder heeft een verschillend inkomen en achtergrond. Op basis daarvan ga jij aan de slag en bepaal je wie van deze huurders in aanmerking komt voor een nieuwe huurwoning. We gaan in op het passend toewijzen van huurders, de inkomenstoets en de verschillende huurvormen.

Interactieve onderdelen

Wanneer je de juiste huurder hebt gevonden nemen we je mee in het opstellen van de huurovereenkomst. Waar moet je precies op letten en hoe ga je daarbij om met de persoonsgegevens van de nieuwe huurder? Na ieder onderdeel toetsen we je kennis met korte vragen over de theorie.

Actuele casussen

De leukste onderdelen van het huurrecht zijn natuurlijk de casussen en uitspraken van rechters uit het verleden. Bij iedere module leggen we casussen aan je voor. Dit geeft je direct inzicht van hoe de praktijk eruit ziet en welke afwegingen een rechter maakt bij conflicten tussen verhuurder en huurder.

Inschrijven

Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Je kunt deze e-learning Huurrecht per direct volgen. Bekijk hier de demo van de e-learning en schrijf je in.

Advies nodig?

Wil je advies of deze opleiding bij je past? Bel naar 0182 – 302 444 of vul het formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.