Thuis leren

Het is een gekke tijd. Misschien doe je wel een poging tot thuiswerken of probeer je je kinderen toch nog wat bij te brengen. Ook voor HabiTask is het een gekke tijd; we hebben veel opleidingen moeten uitstellen.

Chinezen gebruiken het woord ‘wei ji’ voor crisis. Dit woord bestaat uit 2 tekens: Wei (gevaar) en Ji (kans). De Amerikanen hebben hun versie: ‘Never waste a good crisis’. Want in crisis komt ook veel creativiteit en innovativiteit naar boven.

Ook wij zien kansen, bijvoorbeeld voor online leren. Zo hebben we een webinar Bouwbesluit, omgevingswet en wet kwaliteitsborging, webinar Energiewetgeving. Daarnaast draait onze e-learning reparatieverzoeken op volle toeren. De praktijkpresentaties van de leergang gebiedsregisseur hebben ook al plaats gevonden via Zoom. We willen de vele geslaagde Gebiedsregisseurs bij deze van harte feliciteren met hun mooie diploma. En zo zijn we met nog veel meer ideeën bezig. Wat zou jij graag online van ons willen zien?

Hiernaast zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website. Dit deden we al via SCRUM (als we het zelf aanbieden in onze leergangen, willen we er ook zelf mee oefenen natuurlijk. En, het werkt super!). Het SCRUM-team werkt nu ook digitaal. Het SCRUM-bord gebruiken we digitaal via Trello en de daily SCRUM via Zoom. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Improvisatie en creativiteit dus. Dat is leuk. Maar we missen elkaar ook wel een beetje hoor, als team. Het is even niet anders.