Van bouwkunde naar onderhoud

HabiTask heeft diepgaand onderzoek gedaan wat er nodig is om vakprofessionals in vernieuwende vormen van vastgoedonderhoud te trainen. Op basis hiervan is de leerlijn vastgoedonderhoud ontwikkeld. Deze leerlijn is met name geschikt voor mensen die al ervaring hebben in vastgoedonderhoud en de volgende stap willen maken.

We zien ook dat er op dit moment een tekort is aan projectleiders en kwaliteitstoetsers. Daarom heeft HabiTask ook nagedacht over hoe we nieuw talent tot projectleiders en kwaliteitstoetsers kunnen opleiden. Ons onderzoek wijst uit dat de meeste bouwkunde opleidingen op MBO’s en HBO’s meer gericht zijn op nieuwbouw dan op onderhoud. Om ervoor te zorgen dat ook mensen met weinig werkervaring genoeg basiskennis hebben om onze vakopleidingen te gaan volgen hebben we een nieuwe cursus ontwikkeld:

Elementair vastgoedonderhoud

In deze driedaagse cursus leer je de basis van hoe onderhoud bij vastgoedorganisaties en woningcorporaties wordt georganiseerd door middel van begrotingen en planningen, leer je de rol van conditiemeten, hoe je hier op kunt monitoren en welke belangrijke wet en regelgeving een rol speelt.