Onze beloften

Dit is wat we voor jou waarmaken!

  • Gediplomeerde teamcoaches
  • Direct resultaat
  • Het team zelf in regie
  • Duurzame oplossingen

Teamcoaching

Loopt de samenwerking in het team niet lekker? Of is de samenwerking goed maar blijven de resultaten uit? Als jij een volgende stap wilt in de teamontwikkeling, dan is HabiTask er voor jou!

Onze beloften

Dit is wat we voor jou waarmaken!

  • Gediplomeerde teamcoaches
  • Direct resultaat
  • Het team zelf in regie
  • Duurzame oplossingen

Wij werken met gecertificeerde teamcoaches, die op verschillende manieren de teamcoaching kunnen aanpakken. Afhankelijk van jouw vraag, zetten wij de gepaste methode in. Hieronder staan 2 voorbeelden van brillen waardoor HabiTask naar teams kijkt.

Fasen van teamontwikkeling

 

Teamontwikkeling verloopt in vier fasen: M1, M2, M3 en M4.

De M staat hierbij voor Maturity, de taakvolwassenheid van het team.

De interactie verschilt per fase. Soms is voor het beoogde resultaat van belang dat een team doorgroeit naar een volgende fase. Per fase zijn andere gedragscompetenties omschreven die het team voor effectieve samenwerking moet ontwikkelen. Dit vraagt eigenaarschap van het team met betrekking tot de inhoud, het proces, de procedure en het resultaat.

Lencioni, frustraties in teamwork

Een team heeft een gezamenlijk doel. Maar hoe behaal je dit? De nodige frustraties komen naar boven. Om met elkaar in diversiteit gezamenlijke doelen te behalen, vraagt de nodige aandacht en inzicht.  De Amerikaanse organisatieadviseur Patrick Lencioni heeft op basis van zijn jarenlange ervaring met teams vijf algemene frustraties van teamwork in kaart gebracht. Een succesvol en effectief team ontwikkelt zich door te werken aan deze valkuilen.

Herken je één of meerdere frustraties?

1. Vertrouwen

De meest fundamentele frustratie is de afwezigheid van vertrouwen. Vertrouwen is het noodzakelijke fundament voor iedere relatie. Zonder vertrouwen geen goede relatie en zonder relatie geen team. Vertrouwen betekent openlijk fouten en zwakheden durven tonen.

2. Conflicten

Gebrek aan vertrouwen is de inleiding voor de tweede frustratie: angst voor conflicten. Diversiteit en verschil van mening is één van de grote krachten van teams, maar wat als er geen fundament of ruimte is voor meningsverschillen?

3. Betrokkenheid

Het ontbreken van openheid leidt tot gebrek aan betrokkenheid. Wanneer je mening niet gehoord wordt verlies je de betrokkenheid om het gezamenlijk doel te bereiken.

4. Verantwoordelijkheid

Vanuit een gebrek aan betrokkenheid voelen teamleden zich ook minder verantwoordelijk voor het eigen, elkaars én het gezamenlijk resultaat. Verantwoordelijkheid betekent kritisch zijn op je eigen gedrag en op dat van collega’s. Elkaar aanspreken op gedrag dat niet in lijn is met het gezamenlijk gekozen doel en teambelang.

5. Resultaten

Een gebrek aan verantwoordelijkheid leidt op zijn beurt tot te weinig aandacht voor (team-) resultaten. Teamwork vraagt om een balans tussen individueel belang en het belang van het team. Wanneer er meer aandacht is voor individuele belangen werkt dit ineffectief voor het team.

Herkenbaar? Wij helpen je graag

Herken je je in de bovenstaande fase van teamontwikkeling of frustraties die er in de samenwerking kunnen zitten? Dan helpen wij je graag de knelpunten te ontdekken en weg te nemen!

Wij staan voor kwaliteit

Jij bepaalt de uitgangspunten, wij verzorgen de best mogelijke invulling om de doelen te bereiken.

energiek
Energiek

We hebben passie voor de dingen die we doen. Enthousiasme om mensen en organisaties te helpen ontwikkelen en te zien hoe hun potentieel tot bloei komt.

vernieuwend
Vernieuwend

HabiTask richt zich op de professionals van morgen! We zorgen dat ons aanbod actueel is én leveren direct toegevoegde waarde voor jouw uitdagingen.

maatschappelijk hart
Maatschappelijk hart

We doen graag werk wat betekenisvol is. We zijn transparant, rekenen een eerlijke prijs en geven oprecht advies.

Vrijblijvend advies?

Heb je een vraagstuk op het gebied van opleiding, werving of ontwikkeling? Wij staat voor je klaar en denken graag vrijblijvend mee. Bel naar 0182 – 302 444 of vul het aanvraagformulier in.

Vul aanvraagformulier in