Klantcase Oost Flevoland Woondiensten

HabiTask gaf voor 17 medewerkers van Oost Flevoland Woondiensten opgesplitst in twee groepen de cursus omgaan met agressie. Deze training werd hoog beoordeeld, namelijk met een 8,3! 

De vraag

In het afgelopen jaar is er een nieuw agressieprotocol opgesteld. Naar aanleiding hiervan wil Oost Flevoland Woondiensten dat de medewerkers dit in de praktijk gaan brengen en de kennis en vaardigheden die hiervoor nodig zijn aanleren.

Onze oplossing

De cursus omgaan met agressie van onze docent Rick Lablans is de cursus voor deze vraag. Rick is een veelzijdige docent. Naast het geven van trainingen is hij actief in de praktijk en is hierdoor goed op de hoogte hoe de huurders zich in (lastigere) gesprekken gedragen, en wat er nodig is om weer een gesprek mogelijk te maken. Deze op maat gemaakte cursus richtte zich o.a. op het vertalen van het protocol naar de praktijk en het oefenen van de vaardigheden met behulp van een acteur.

Oost Flevoland Woondiensten over de training

Samen met de docent de cursus nabesproken, dat was heel prettig en een aantal punten ook meegenomen in het MT overleg. We hebben ook nog even de spreekkamers bekeken en ook hier gaf de docent nog wat goede tips.

“De terugkoppeling vanuit de werkvloer was dat het praktisch direct toepasbaar is.”

Anja Post – Manager Wonen OFW

Marjolijn van Woerkom  – Woonconsulent:
“De trainer had het protocol goed doorgenomen en vertaald naar de praktijk. We kregen echt praktische handvatten. De groep bestond uit medewerkers met verschillende functies en hierdoor ook een verschil in benadering naar de bewoners toe. De acteur deed het niet te overdreven en echt realistisch. Het was in 1 dag prima te doen, met één dag meer kan je nog wat meer oefenen. De trainer Rick was echt goed, hij gaf heel duidelijk aan en liet zien, wat de consequenties zijn als je direct naar de oplossing gaat. Tevens gaf hij nog wat handige zinnen die je kan gebruiken. De cursus voldeed compleet aan de verwachtingen en wat wij wilden en voor ogen hadden”

“De trainer had ons beleid goed vertaald naar de praktijk. We kregen echt praktische handvatten."
Marjolijn van Woerkom - Woonconsulent OFW

Wij staan voor kwaliteit

Jij bepaalt de uitgangspunten, wij verzorgen de best mogelijke invulling om de leer- en organisatiedoelen te bereiken.

energiek
Energiek

We hebben passie voor de dingen die we doen. Enthousiasme om mensen te helpen ontwikkelen en te zien hoe hun potentieel tot bloei komt.

vernieuwend
Vernieuwend

HabiTask leidt op voor het vak van morgen! We zorgen dat het aanbod actueel is én leveren direct toegevoegde waarde voor jouw uitdagingen.

maatschappelijk hart
Maatschappelijk hart

De publieke sector past ons. We doen graag werk wat betekenisvol is. We zijn transparant, rekenen een eerlijke prijs en geven oprecht advies.

Advies nodig?

Wil je een vrijblijvend advies hoe we jouw organisatie op dit onderwerp verder kunnen helpen? Bel naar 0182 – 302 444 of vul het contactformulier in.

Incompany aanvraag