Klantcase Oosterpoort

Oosterpoort Wonen is een kleinere woningcorporatie die voorop loopt in de ketensamenwerking. Ze blijven constant verbeteringen aanbrengen in de samenwerking met hun ketenpartners.

De ketenregisseur speelt hierin een sleutelrol. De twee ketenregisseurs zijn samen met de ketenpartners verantwoordelijk voor alle typen onderhoud. Oosterpoort stond voor de uitdaging om een ketenregisseur voor planmatig onderhoud en verduurzaming te werven. Een functie waarvoor goede kandidaten schaars zijn, dus zocht Oosterpoort een wervingspartner die veel markt- en vakkennis heeft en die deze speld in de hooiberg ging vinden. Na een zorgvuldige selectie, werd HabiTask gekozen, en hebben we met succes deze vacature vervuld. De vrolijke en nuchtere John Donkers is inmiddels een maandje aan het werk bij Oosterpoort. We evalueren met de directeur-bestuurder, Eugene Janssen, bestuurssecretaris Michelle Heijnen en met John zelf.

Waarom hebben jullie voor HabiTask gekozen?

Michelle: “We hebben voor jullie gekozen omdat de offerte er goed uit zag en jullie daarin lieten zien ons te begrijpen. We konden zien dat jullie er tijd en moeite in gestoken hadden en daarnaast begrijpen jullie ons inhoudelijk op het gebied van RGS en ketensamenwerking.”

Hebben we jullie verwachtingen waar kunnen maken?

Eugene: “Jullie procedure staat als een huis en we zijn erg blij met John.”

Michelle: “Wat heel fijn is voor ons is dat jullie ons ontzorgen, snel reageren en goed afstemmen. Jullie manier van kandidaten presenteren geeft veel inzicht en de updates over de gang van zaken verrasten ons niet alleen, maar gaven ook rust in de organisatie. Bovendien mogen jullie best wat meer benadrukken hoe zorgvuldig jullie met de kandidaten omgaan.”

Als HabiTask willen we een duurzame match maken tussen werkgever en kandidaat. We zoeken niet alleen de beste kandidaat voor onze opdrachtgevers, maar vinden het ook belangrijk dat de kandidaat een goede keuze maakt en goed begeleid wordt in het wervingstraject. Dit doen we door kandidatenbinding tijdens het wervingstraject: regelmatig contact met elkaar en een ontspannen setting voor het gesprek, zodat de kandidaat goed tot zijn recht komt. Bovendien vinden we samen met de kandidaat uit waar zijn/haar passies, competenties en uitdagingen liggen, om dit vervolgens te toetsen aan de functie.

Leuk gezegd, maar John kan het beste vertellen hoe hij als kandidaat het wervingstraject met ons ervaren heeft:

 

Wij staan voor kwaliteit

Jij bepaalt de uitgangspunten, wij verzorgen de best mogelijke invulling om de leer- en organisatiedoelen te bereiken.

energiek
Energiek

We hebben passie voor de dingen die we doen. Enthousiasme om mensen en organisaties te helpen ontwikkelen en te zien hoe hun potentieel tot bloei komt.

vernieuwend
Vernieuwend

HabiTask richt zich op de professionals van morgen! We zorgen dat ons aanbod actueel is én leveren direct toegevoegde waarde voor jouw uitdagingen.

maatschappelijk hart
Maatschappelijk hart

De publieke sector past ons. We doen graag werk wat betekenisvol is. We zijn transparant, rekenen een eerlijke prijs en geven oprecht advies.

Hulp nodig bij de werving?

Ik sta graag voor je klaar als wervingspartner! Bel me via 06 82 705 704 of vul vrijblijvend het aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier