Klantcase Velison Wonen

Velison Wonen in IJmuiden is een woningcorporatie die ambitieuze stappen wil maken in het meer data-gedreven beslissingen nemen over vastgoed. De randvoorwaarden zijn er: De nieuwste software en een duidelijk portefeuilleplan.

Wat nog ontbrak was iemand die ervoor ging zorgen dat deze data betrouwbaar en beschikbaar is, en analyses daarop maakt. Daarom ging Velison Wonen op zoek naar een data-analist vastgoed, die naast een goede vakman /-vrouw ook een stevige persoonlijkheid heeft om de organisatie mee te nemen in deze veranderende werkwijze.

Omdat Velison Wonen voorzag dat het lastig zou worden om deze persoon te vinden, werd HabiTask gevraagd. De keuze viel op HabiTask vanwege het uitgebreide netwerk, strakke procedure en goede kennis van de inhoud van de functie.

En de werving is succesvol: Per 1 januari is Marianne gestart in de rol van data-analist vastgoed!

Met Huub Ostendorf (manager vastgoed) en Erna de Groot (HRM) evalueren we de werving.

Hoe vonden jullie het proces, de communicatie en begeleiding vanuit HabiTask?

“We hebben voor HabiTask gekozen, omdat jullie de meest pragmatisch aanpak hadden en een goede procedure geschetst. Deze is strak verlopen, jullie zaten er goed bovenop en het verliep snel. We vinden het ook positief dat jullie kritisch richting onze organisatie zijn geweest, om te kijken wat we daadwerkelijk nodig hebben, en of dit haalbaar was. Een tip is om nog meer te communiceren niet alleen over het resultaat, maar ook over de inspanningen die jullie gedaan hebben (bv. het headhunten van veel kandidaten).”

Uiteindelijk gaat het om het vinden van de juiste kandidaat. Hoe vonden jullie de kwaliteit van de kandidaten?

“We wisten dat dit een lastige functie zou worden, dus ergens in het proces was het even spannend of we genoeg goede kandidaten zouden hebben. Maar het is gelukt, Marianne past goed bij de functie en de organisatie! Ze is in staat om de afdeling in beweging te krijgen. Ook de collega’s krijgen energie van haar.”

HabiTask

Ook wij kijken terug op een leuke procedure en prettig contact met Velison Wonen. Het was een behoorlijke uitdaging, maar dat is ook precies onze maximale toegevoegde waarde; het invullen van moeilijk invulbare functies, waarbij niet alleen vakinhoud, maar ook persoonlijkheid belangrijk is. Daarom hebben we in deze procedure gebruik gemaakt van onze assessments, om de benodigde competenties objectief in kaart te brengen. We wensen Velison Wonen en Marianne veel succes met het waarmaken van de ambities.

Wij staan voor kwaliteit

Jij bepaalt de uitgangspunten, wij verzorgen de best mogelijke invulling om de doelen te bereiken.

energiek
Energiek

We hebben passie voor de dingen die we doen. Enthousiasme om mensen en organisaties te helpen ontwikkelen en te zien hoe hun potentieel tot bloei komt.

vernieuwend
Vernieuwend

HabiTask richt zich op de professionals van morgen! We zorgen dat ons aanbod actueel is én leveren direct toegevoegde waarde voor jouw uitdagingen.

maatschappelijk hart
Maatschappelijk hart

De publieke sector past ons. We doen graag werk wat betekenisvol is. We zijn transparant, rekenen een eerlijke prijs en geven oprecht advies.

Advies nodig?

Wil je een vrijblijvend advies hoe we jouw organisatie op dit onderwerp verder kunnen helpen? Bel naar 0182 – 302 444 of vul het contactformulier in.

Incompany aanvraag