Klantcase Woondiensten Aarwoude

Woondiensten Aarwoude is een woningcorporatie met ongeveer 2.000 woningen in Nieuwkoop, Kaag, Braassem en omgeving. Een corporatie met een sterke focus op de primaire doelgroep.

Kent haar huurders goed en de cultuur is sterk gericht op elkaar helpen. Nadat de vorige bestuurder wegging, werd de toenmalige Manager Wonen benoemd tot bestuurder. Toen de Manager Bedrijfsvoering ook vertrok, lag er een uitdaging om een heel nieuw managementteam te vormen. Hoe formeer je een team dat bij elkaar past, terwijl alleen de bestuurder bekend is? Extra uitdaging: de beide managementposities zijn breed (zowel vakinhoudelijk als de koppeling van strategisch naar operationeel) en moesten parttime worden ingevuld. Drie bureaus werden uitgenodigd en HabiTask mocht deze opdracht uitvoeren.

Reflectie Danny Visser

“We hebben voor HabiTask gekozen, omdat ze zich aan de voorkant het beste in onze situatie hadden verdiept en onze behoefte begrepen. Eerst grondig verkennen en daarna advies geven dus. Ook de intakes met de medewerkers hebben bijgedragen aan een open proces en hebben geholpen in het aanscherpen van de functieprofielen. Daarbij zorgde deze werkwijze voor draagvlak onder de medewerkers van de betreffende afdelingen. In praktijk zijn de nieuwe managers dan ook met open armen ontvangen. Door een assessment vóór het eerste sollicitatiegesprek af te nemen, kregen we vooraf al inzicht in de eigenschappen van de verschillende kandidaten. Het beeld dat HabiTask vooraf schetste van de kandidaten blijkt in praktijk te kloppen. De inschatting die we hebben gemaakt van de complementariteit in het te vormen team is gelukkig ook uitgekomen. Doordat de info vooraf zo compleet was, konden wij in de gesprekken echt letten op de klik met elkaar en met de organisatie. We hebben inmiddels een mooi team gebouwd, dat elkaar goed aanvult.”

Reflectie Doeke

“Ik heb erg positief teruggekeken op de procedure zoals door HabiTask uitgevoerd. Ik heb een goede kans gekregen om mezelf te laten zien, en vond het prettig dat ik ook terugkoppeling en tips kreeg voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Dat het assessment voor het gesprek zat, vond ik prettig. Het helpt in het gesprek; je kracht en valkuilen liggen meer op tafel. Het was een goed en kritisch gesprek, die me aan het denken heeft gezegd. In het gesprek lag de nadruk ook op de goede punten, bijvoorbeeld hoe ik mijn stap van teamleider naar manager ging aanpakken. De procedure was erg helder, je wist vooraf waar je aan toe was. Ik zit hier nu erg op mijn plek, er liggen mooie, nieuwe uitdagingen. Ook in mijn MT-rol kan ik een vliegende start maken: we starten direct met strategie en visitatie, dus uitdaging genoeg!”

Reflectie Jolijn

“Het wervingstraject was uitvoerig en zorgvuldig. Het assessment vooraf vond ik interessant en heeft inzicht gegeven. In het gesprek kreeg ik goed de kans mezelf te laten zien. Na het eerste gesprek heb ik zelf aangegeven meer te willen weten over de functie. Ook was voor mij belangrijk wie mijn MT collega’s zouden worden; er was ruimte om elkaar te ontmoeten. Doeke en ik zijn een goede combinatie. We vullen elkaar aan en zorgen ook voor scherpte. Samen met de kennis en ervaring van Danny vormen we een goede combinatie in het MT. De breedte van de functie maakt dat er ruimte is voor mijn eigen ontwikkeling. Dat doe ik onder andere door veel vragen te stellen, in de beginperiode nog vooral te observeren en met collega managers Wonen van andere corporaties in de regio af te stemmen.

Reflectie Robert

“Woondiensten Aarwoude is echt een leuke, open club. Bij de analyse van een organisatie kijk ik niet alleen naar wat een organisatie over zichzelf zegt, maar ook wat mijn eigen indruk daarvan is. Hun verhaal klopt goed met de werkelijkheid. Een wervingstraject uitvoeren waarin nog weinig vastigheid is (nieuwe bestuurder, tegelijk twee nieuwe managers) was een gave uitdaging en tegelijk vergt dit best wat van het werving- en selectietraject. Daarom hebben we ervoor gekozen om vroeg assessments in te zetten, die inzicht geven in (diverse dimensies van) managementstijlen. In de bespreking van de kandidaten met de opdrachtgever lagen al deze profielen op tafel en konden we kijken of we niet alleen de beste managers kozen, maar ook of dit potentieel een goed team, samen met de bestuurder, zou gaan zijn. Gelukkig was Danny ook open, hij liet me de kans om ook hem kritisch te bevragen op zijn sterke en zwakke punten, zodat we ook de beste match met hem konden maken.Met name het vinden van de Manager Bedrijfsvoering heeft veel tijd gekost in het benaderen van kandidaten, want goede Managers Bedrijfsvoering zijn schaars. We hebben bewust geëvalueerd nadat Jolijn en Doeke een ruime maand aan het werk waren. Ons traject is pas geslaagd als er een geslaagde samenwerking op gang komt. Wat dat betreft ben ik erg blij met de feedback, niet alleen van de opdrachtgever, maar ook van de kandidaten.”

 

Wij staan voor kwaliteit

Jij bepaalt de uitgangspunten, wij verzorgen de best mogelijke invulling om de leer- en organisatiedoelen te bereiken.

energiek
Energiek

We hebben passie voor de dingen die we doen. Enthousiasme om mensen en organisaties te helpen ontwikkelen en te zien hoe hun potentieel tot bloei komt.

vernieuwend
Vernieuwend

HabiTask richt zich op de professionals van morgen! We zorgen dat ons aanbod actueel is én leveren direct toegevoegde waarde voor jouw uitdagingen.

maatschappelijk hart
Maatschappelijk hart

De publieke sector past ons. We doen graag werk wat betekenisvol is. We zijn transparant, rekenen een eerlijke prijs en geven oprecht advies.

Hulp nodig bij de werving?

Ik sta graag voor je klaar als wervingspartner! Bel me via 0182 – 302 444 of vul vrijblijvend het aanvraagformulier in.