Referentie leergang Kwaliteitstoetser - Arthur Langstraat

We evalueren de leergang Kwaliteitstoetser vastgoedonderhoud met cursist Arthur Langstraat. Waarom heeft hij deze leergang gevolgd en wat is zijn ervaring tot nu toe?

“Ik ben van nature erg kritisch en ben van mening dat wanneer je kwaliteit toetst, dat dit dan objectief gebeurt”

Waarom heb je deze opleiding gekozen?

Binnen mijn organisatie zijn we de afgelopen periode druk bezig geweest met het professionaliseren van ons opdrachtgeverschap. Vanuit dagelijks onderhoud ben ik bij dit project betrokken geraakt en mochten we op zoek naar een passende opleiding. Het speelveld van kwaliteitstoetsing bij Resultaatgericht Samenwerken is nog vrij nieuw en het is nog niet helemaal duidelijk hoe de rol van kwaliteitstoetser er bij ons uit komt te zien, maar ik wil mij graag richting deze nieuwe rol ontwikkelen.

Wat heb je tot nu toe geleerd in de opleiding?

Ik ben van nature erg kritisch op mezelf en op anderen en ben van mening dat wanneer je kwaliteit toetst, dat dit dan objectief wordt uitgevoerd. De cursusdag over het programmeren van onderhoud sprak mij daarom het meeste aan. Dit geeft meer zicht op hoe je om kunt gaan met functionele prestatieafspraken, welke rol Kwaliteit in Balans hierin speelt en hoe je eenduidig te werk kunt gaan. Naast het inhoudelijke stuk van de opleiding heb ik ook meer inzicht gekregen in mijn eigen persoonlijkheidseigenschappen. We hebben tijdens de cursusdag een persoonlijkheidstest gedaan waaruit bleek dat ik vrij directief ben aangelegd en graag knopen doorhak en beslissingen neem. Dit is goed om mij er bewust van te zijn en deze eigenschappen juist goed tot zijn recht te laten komen in nieuwe samenwerkingssituaties.

Hoe is de combinatie tussen werk en opleiding?

Voor mij is deze opleiding goed te combineren met mijn werk. Nu is het natuurlijk jammer dat er door de Coronamaatregelen meer tijd tussen de cursusdagen zit en dat dit de flow waarin we zaten ook minder maakt, maar dat is nu helemaal niet anders. Ook maak ik mij voor de praktijkopdracht gelukkig niet zo veel zorgen.

Heb je nog tips voor toekomstige cursisten/kwaliteitstoetsers?

Ik zou als tip willen meegeven om je altijd open en eerlijk op te stellen. Je bent als opzichter en als toekomstig kwaliteitstoetser een generalist. Je kan over het algemeen met veel onderwerpen meepraten en weet van alle verschillende onderdelen in het proces wel iets te vertellen. Schroom niet om expertises in te schakelen wanneer dat nodig is om je vooruit te helpen.  

Meer weten?

Ben je benieuwd of deze opleiding ook geschikt is voor jou? Neem dan een kijkje op de leergangpagina.

Wij staan voor kwaliteit

Er is voor ieder wat wils. Er is een uitgebreide keuze uit meer dan 100 onderwerpen binnen 8 vakgebieden

energiek
Energiek

We hebben passie voor de dingen die we doen. Enthousiasme om mensen en organisaties te helpen ontwikkelen en te zien hoe hun potentieel tot bloei komt.

vernieuwend
Vernieuwend

HabiTask richt zich op de professionals van morgen! We zorgen dat ons aanbod actueel is én leveren direct toegevoegde waarde voor jouw uitdagingen.

maatschappelijk hart
Maatschappelijk hart

We doen graag werk wat betekenisvol is. We zijn transparant, rekenen een eerlijke prijs en geven oprecht advies.

Advies nodig?

Wil je weten of deze leergang bij jou past? Bel naar 0182 – 302 444 of vul het formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.