Referentie leergang Woonconsulent en wijkconsulent – Michel Schoon

We evalueren de leergang Woonconsulent en wijkconsulent met Michel Schoon. Hoe past deze leergang bij zijn functie, hoe heeft hij het online leren tijdens de periode rondom Covid-19 ervaren en heeft hij nog tips voor jou?

Waarom heb je gekozen voor deze leergang?

Vanuit de directie is er stevig ingezet om de leefbaarheid in de wijken te vergroten. Daarvoor wordt aardig wat gevraagd van de medewerkers die zich bezig houden met deze materie. Ik ga mij bezig houden met de overlast en zware overlast in de wijk. Er wordt meer van mij verwacht en vandaar dat ik de stap maak om deze opleiding te volgen.

“Ik zit in de ondernemingsraad bij de organisatie waar ik werk en daar kan ik de voorbeelden uit de cursusdagen goed laten zien. “

Wat vond je van de lessen?

Van de fysieke lessen vond ik het grote voordeel dat je met je medecursisten één op één contact hebt. Doordat je met je medecursisten in het lokaal zit kun je gemakkelijk ervaringen uitwisselen. Door de coronacrisis hebben we een deel van onze lessen online moeten volgen. Hoewel het erg wennen is aan de techniek die daarbij komt kijken, ben ik erg blij dat we door konden gaan met de opleiding.

Wat is je het meest bijgebleven?

De SWOT-analyse die we moesten maken en met name de tips die je krijgt om alles mee te nemen in die analyse. Het laat je het bredere plaatje zien en je neemt alle factoren in de wijk mee in je analyse. Ik zit in de ondernemingsraad bij de organisatie waar ik werk en daar kan ik de voorbeelden uit de cursusdagen goed laten zien.

Heb je nog tips voor aankomende cursisten?

Het is mijn ervaring dat van de cursisten in deze leergang verwacht wordt dat ze aan het einde van de leergang in staat zijn om plannen te maken en een stapje verder te denken dan alleen maar uit te voeren. Bedenk dus voorafgaand aan de start van de opleiding waarom je gaat starten en wat je doel daarbij is!

Wij staan voor kwaliteit!

Er is voor ieder wat wils. Er is een uitgebreide keuze uit meer dan 100 onderwerpen binnen 8 vakgebieden.

energiek
Energiek

We hebben passie voor de dingen die we doen. Enthousiasme om mensen en organisaties te helpen ontwikkelen en te zien hoe hun potentieel tot bloei komt.

vernieuwend
Vernieuwend

HabiTask richt zich op de professionals van morgen! We zorgen dat ons aanbod actueel is én leveren direct toegevoegde waarde voor jouw uitdagingen.

maatschappelijk hart
Maatschappelijk hart

De publieke sector past ons. We doen graag werk wat betekenisvol is. We zijn transparant, rekenen een eerlijke prijs en geven oprecht advies.

Advies nodig?

Wil je weten of deze leergang bij jou past? Bel naar 0182 – 302 444 of vul dit formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.