Scheiden wonen en zorg – Wonen Limburg

Wonen Limburg

De vraag

In september hebben medewerkers van Wonen Limburg de nieuwe cursus Scheiden van Wonen en Zorg gevolgd. De reden waarom Wonen Limburg voor deze tweedaagse cursus heeft gekozen is dat zij actief bezig zijn met vastgoedontwikkeling. Wonen Limburg bezit relatief veel zorgvastgoed dat herontwikkeld en herbestemd moet worden.

Onze oplossing

In de cursus is veel aandacht besteed aan de wijzigingen in wet- en regelgeving en is geleerd hoe de risico’s van het zorgvastgoed in beeld te brengen. Specifiek ook voor de situatie in Limburg. Vervolgens is op de 2e dag interactief gewerkt aan eigen cases om het zorgvastgoed van Wonen Limburg toekomstproof te maken.
Om veel aandacht aan de cursisten te kunnen geven en ook om af en toe met meerdere groepen te werken is de cursus door twee docenten, Johan de Jong en Arnoud Spithoven, verzorgd. Ze hebben ook samen deze nieuwe cursus ontwikkeld.

Wonen Limburg over de cursus

De heer Snelder, senior projectmanager Vastgoedontwikkeling bij Wonen Limburg vertelt dat het werken met de twee docenten goed is bevallen; “zij waren echt op elkaar ingespeeld en hebben een prettige manier van werken. Er was veel ruimte voor interactie. Zij draaiden niet star hun programma af maar gingen flexibel in op allerlei vragen uit de groep.
De docenten hadden zich goed ingelezen in de Limburgse situatie, ze kwamen ook met bij ons passende casussen.
Vooraf bij de intake konden onze mensen al aangeven wat zij vooral graag behandeld wilden zien, met welke vragen zij graag beantwoorden zouden zien; vragen als hoe houd ik mijn zorg vastgoed verhuurbaar, hoe kan de samenwerking met de zorg contractueel het best geregeld worden, hoe lopen de geldstromen in de zorg, wat is de impact van de toekomstige wijzigingen AWBZ / WMO? Het moet gezegd; de docenten hebben alle vragen die wij vooraf hebben gesteld goed in het programma verwerkt. We hebben de antwoorden gekregen waarnaar we zochten.

Bijzonder was ook dat we eigen casussen inbrachten en bespraken. Dat leidde tot goede discussies mede door de inbreng van de docenten. Je merkt dan dat beiden niet alleen theoretici zijn maar ook heel praktisch zijn ingesteld. Voor onze casussen kwamen we tot  andere denkrichtingen. En hoewel de inhoud van de cursus was afgestemd op de situatie hier was het toch nuttig om te horen hoe in andere delen van Nederland met vergelijkbare problemen wordt omgegaan.

Enig minpuntje was dat de tijd tussen de 1e en 2e dag te kort was namelijk twee werkdagen en een weekend. Je krijgt op de 1e dag veel huiswerk mee om in een casus voor de 2e dag te verwerken. Door die korte tijd kwam dat niet goed uit de verf”.

Ook geïnteresseerd in onze maatwerkoplossingen? Neem dan contact op! 0182-302444 of opleidingen@habitask.nl