Ventilatietechniek – Vestia Delft

vestia delft

Op 11 oktober gaf HabiTask bij Vestia Delft een incompany training Ventilatietechniek voor bouwkundigen en verhuurmakelaars. We evalueren deze dag met Dennis Pronk, teamleider onderhoud en beheer.

Hoe is de vraag voor deze incompany ontstaan?

“Bij Vestia Den Haag Zuid-Oost hebben ze deze cursus ook gevolgd en ze waren daar erg enthousiast over. Over het algemeen zijn bouwkundigen niet gespecialiseerd in installaties. De installaties worden steeds complexer en je hebt te maken met eisen uit het Bouwbesluit waar je je aan moet houden. Wij hoeven niet alles van installaties te weten, maar we moeten het wel goed kunnen managen.
De gevolgschade van niet goed functionerende ventilatie kan groot zijn, bijvoorbeeld schimmelproblemen.”

Hoe heeft deze incompany bijgedragen aan jullie ontwikkeling?

“Allereerst is het mooi dat Max (red: de docent van HabiTask) uit de branche komt, dus precies weet waar wij mee te maken hebben. Hij zocht de interactie op en we konden alles vragen. Ook achteraf heeft hij ons nog van allerlei relevante informatie voorzien.
We hebben nu meer handvatten om de bewoners te informeren en te woord te staan. Daarnaast kunnen we problemen beter herkennen.
Ook de verhuurmakelaars hebben een dagdeel van de cursus bijgewoond, zij zien veel woningen en moeten bijvoorbeeld schade of problemen herkennen.

Een groot winstpunt is dat we het onderhoud van de ventilatiesystemen in een 3-jaarlijkse cyclus deden, terwijl dit ook prima in een 4-jaarlijkse cyclus kan. Dit bespaart ons enorm veel!”

Zijn er nog verbeterpunten?

Na even nagedacht te hebben: “Nee, eigenlijk niet.”