Werving AlleeWonen – Manager bedrijfsvoering

In december 2015 heeft AlleeWonen de werving van een nieuwe manager bedrijfsvoering opgestart. Omdat dit een lastig in te vullen functie is, voldeed het aantal reacties en de kwaliteit van de sollicitanten niet aan de wensen van AlleeWonen. Daarom heeft AlleeWonen HabiTask ingeschakeld om de werving en selectie uit te voeren en zo ook kandidaten te bereiken die niet perse op zoek waren naar een andere baan.

HabiTask heeft contact gelegd met kwalitatief goede kandidaten die niet perse werkzoekend waren, maar wel een mooie volgende stap zouden kunnen of willen maken. Dit heeft uiteindelijk geleid tussen een goeie match tussen AlleeWonen en een jonge, talentvolle manager bedrijfsvoering. Met Francelle Frerichs, adviseur P&O, evalueren we het traject:

Wat vinden jullie van de samenwerking met HabiTask?

“De samenwerking hebben wij als erg prettig ervaren. We wilden snel schakelen in de werving, jullie hebben daar erg flexibel op ingespeeld. Ook reageerden jullie snel op eventuele vragen. De communicatie tussen AlleeWonen en HabiTask was goed en het proces is voorspoedig verlopen.”

Uiteindelijk draait het erom om de beste kandidaat voor AlleeWonen te vinden. Wat vonden jullie van de kwaliteit van de kandidaten?

“Het was prettig dat jullie mensen hebben benaderd die niet perse weg wilden. Hierdoor kregen we meer kwalitatief goede kandidaten. Uiteindelijk konden we kiezen uit 2 kandidaten die beiden erg goed aan het profiel voldeden. Het beeld dat HabiTask van de kandidaten heeft geschetst, was in overeenstemming met ons beeld.”

Heb je nog tips voor HabiTask?

“Jullie leveren goede kwaliteit tegen een scherpe prijs. Dit zouden jullie best wat meer in de etalage mogen zetten.”