Werving Ymere – Voorzitter geschillenadviescommissie

De Geschillenadviescommissie zocht een nieuwe voorzitter. Vanwege het belang van onafhankelijkheid, wilde de commissie een extern bureau voor de werving. HabiTask werd, als favoriete provider van Ymere, gekozen om de werving te verzorgen. Er werd een gezaghebbend jurist gezocht, in staat om te gaan met verschillen. Een jurist, die indien mogelijk, partijen bij elkaar kan brengen en die met de commissieleden tot een duidelijk standpunt kan komen.

Met de commissieleden kijken we terug op het geslaagde wervingstraject.

Proces

“Het wervingsproces is vooraf helder geschetst en gehaald. Aan het einde van het proces was wat bijsturing nodig. Waardering voor de flexibiliteit van HabiTask daarbij”.

Kandidaten

De functie-eisen waren hoog en veelzijdig. Door een goede inhoudelijke omschrijving en door de juiste kanalen te kiezen, solliciteerden ongeveer 75 kandidaten. Het merendeel sloot aan op het profiel. “De kwaliteit van de kandidaten was hoog. Jullie hebben een goed profiel opgesteld, met wegingsfactoren. Daardoor konden de kandidaten min of meer objectief worden beoordeeld. Het blijft lastig om de persoonlijkheidskenmerken te beoordelen”. Daarom is de inbreng en ervaren ‘blik’  van de psycholoog en recruiter in de voorselectie van belang.

Communicatie

“Het was prettig dat we veel contact hadden tijdens het proces, ook voor advies. De communicatie was open en de bereikbaarheid van HabiTask  is perfect.”.

Op 1 januari startte Norbert Telders als nieuwe voorzitter van de Geschillenadviescommissie van Ymere. We wensen hem veel succes!