Vragen? Bel 0182 - 302 444

Wooninvest zoekt Bestuurssecretaris

Namens WoonInvest promoot HabiTask onderstaande vacature. De werving en selectie verloopt via WoonInvest.

Wooninvest

 

Vacature bestuurssecretaris

WoonInvest is een actieve woningcorporatie met circa 8.700 woningen in de regio Haaglanden.
WoonInvest is dé volkshuisvester in Leidschendam-Voorburg en is daarnaast ook actief in Den Haag.

Met ongeveer 75 medewerkers dragen we zorg voor goede en betaalbare huurwoningen. Daarnaast dragen we bij aan de leefbaarheid in onze woonomgevingen. Onze focus voor de komende jaren ligt op de betaalbaarheid van het wonen, op huisvesting van zorgbehoevenden en ouderen en op duurzaamheid. We hebben als kernwaarden ‘maatschappelijk betrokken’, ‘realistisch’ en ‘professioneel’. WoonInvest bevindt zich volop in de transitie van traditionele woningcorporatie naar moderne actieve organisatie met een heldere visie op haar rol in de samenleving. WoonInvest is actief in de regio Haaglanden.

Wij zijn voor de stafafdeling op zoek naar een

Bestuurssecretaris

(32-36 uur)

De bestuurssecretaris is de secretaris van de RvC, bestuurder en OR. Je bent verantwoordelijk voor het organisatorisch, bestuurlijk en juridisch ondersteunen van de bestuurder, controller, managers bij het uitvoeren van de bestuurlijke taken en de bestuurlijke besluitvormingsprocessen. De bestuurssecretaris maakt geen deel uit van het managementteam maar sluit daarbij aan als de onderwerpen erom vragen. De bestuurssecretaris bewaakt de ‘good governance’ in de organisatie en is onder andere onderdeel van de werkgroep Compliance. De bestuurssecretaris geeft geen leiding, maar kan in projecten wel de rol van projectleider vervullen. Ook levert hij/zij ondersteuning aan diverse commissies van de RvC. De bestuurssecretaris is een vraagbaak voor de bestuurder, de RvC, het MT, de OR en huurdersvereniging Respectus. Je notuleert de vergaderingen van de bestuurlijke organen en bewaakt de daar gemaakte afspraken en besluiten. Je draagt zorg voor verankering van genomen besluiten in de organisatie. Je bent hiërarchisch verantwoording verschuldigd aan de bestuurder.

Jouw profiel

Je beschikt over een WO werk- en denkniveau met een juridische of bestuurskundige achtergrond en hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie.

Je hebt inzicht in bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen en bent goed op de hoogte van relevante wet- en regelgeving.

Het is een pré als je werkervaring hebt in de corporatiesector; Je heb in elk geval kennis van werkervaring in complexe bestuurlijke omgevingen.

Je bent vaardig in het inschatten van de politieke en bestuurlijke regionale verhoudingen en de haalbaarheid van adviezen.

Je hebt vaardigheid in het analyseren van (beleids)ontwikkelingen en het opstellen van beleidsnota’s en -adviezen en rapporten en het analyseren van juridische en bestuurlijke gegevens.

Je bent bovengemiddeld in de beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en bent in staat complexe vraagstukken inzake het vakgebied helder te verwoorden.

Je bent goed in de organisatie van documentatie (fysiek en elektronisch).

Je bent empathisch, bestuurlijk en politiek sensitief; je kunt goed luisteren en hebt een helicopterview. Je hebt een van nature faciliterende instelling en een uitstekend gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

De bestuurssecretaris is te typeren is als accuraat, adviesvaardig, discreet, integer, zelfstandig, proactief en daadkrachtig.

 Ons aanbod

Wij bieden een uitdagende functie met eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. WoonInvest bevindt zich in een transitie en de organisatie kenmerkt zich door nuchterheid en een ‘doe-cultuur’. De functie is voor 32-36 uur per week. Bij deze functie horen avondvergaderingen. Van de bestuurssecretaris wordt daarom verwacht dat hij/zij flexibel kan zijn in de agenda. Voorbereidende werkzaamheden kunnen ook thuis plaatsvinden. Je ontvangt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. De functie is ingedeeld in schaal L volgens de CAO Woondiensten (salaris maximaal € 5580,- bruto bij 36 uur). WoonInvest heeft een prima pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

 Interesse?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marianne Straks, bestuurder.

Bij interesse, stuur dan voor 14 februari 2018 een sollicitatiebrief met een heldere motivatie en cv naar personeelszaken@wooninvest.nl en vermeld daarbij dat het om de vacature van bestuurssecretaris gaat. De gesprekken zijn voorlopig gepland op 16 februari en 22 februari.

 

 

Ook zij kiezen voor HabiTask